Presentation

Pilou – verksamhet som brinner för att se människor mötas och växa

Publicerad 2 maj 2017

Susanne Bertelsen och Anna Davidsson, Pilou.
Susanne Bertelsen och Anna Davidsson, Pilou.
– Pilous processledarutbildning har gett mig en god start i mitt nya uppdrag som förstelärare. Evidensbaserad teori har varvats med praktiska övningar som jag haft direkt användning för i min lärar- och ledarroll, säger Jenny Petrén, lärare på Gislaveds gymnasium.

Efter många år i ledande positioner inom skolans värld sadlade Susanne Bertelsen om och startade konsultbolaget Pilou. Verksamheten har sedan starten för elva år sedan varit inriktad på lärande och skolutveckling. 2010 inleddes ett nära samarbete med tidigare kollegan Anna Davidsson, även hon med lärarbakgrund och lång erfarenhet av skolutvecklingsfrågor.
Sedan dess har det hänt en hel del. Fram till dags dato har nära 2 000 lärare gått Pilous processledarutbildning. Bakom framgångarna finns en uttalad vilja om att göra skillnad för andra.
– Pilou är en värdebaserad verksamhet, en upplevelsebaserad utbildning som ska ge avtryck och där deltagarna förses med enkla verktyg som de kan använda i sin vardag, säger Susanne Bertelsen.
En viktig ledstjärna i verksamheten är att lärandet som utbildningen bidrar till inte ska stanna vid konferensbordet.
– Vi är måna om att deltagarnas nya kunskaper ska föras vidare ner i klassrummen och ut i verksamheten. I slutänden handlar det om att vår utbildning ska göra skillnad, inte bara för kursdeltagarna själva utan även för deras skolor och elever, fastslår Anna Davidsson.

Jenny Petrén på Gislaveds gymnasium.
Jenny Petrén på Gislaveds gymnasium.
God start
Gislaved är en av många kommuner som anlitar Pilou. Här får alla nyutnämnda förstelärare gå Pilous processledarutbildning som start på sitt nya uppdrag. Jenny Petrén, programansvarig förstelärare för barn- och fritidsprogrammet vid Gislaveds gymnasium, är mycket nöjd med innehåll och upplägg.
– Kursen har varit väldigt lärorik. Samtidigt som den vilar på vetenskaplig grund och tar upp det senaste inom modern pedagogikforskning, ges konkret handledning i hur teorierna kan omsättas i praktisk handling. Diskussioner och reflektioner mynnar ut i värdefulla verktyg som jag dagen efter kan använda på min arbetsplats.
Susanne Bertelsen flikar in att det är just detta som är kärnan i Pilous verksamhet.
– Som värdestyrt företag brinner vi för att se människor mötas och växa. Därför vill vi bidra till en dialogbaserad kommunikation och ett värdebaserat ledarskap som ger avtryck och gör skillnad.

Pilou
Pilou, Process i Lärande och Utveckling, startades 2006 och stödjer företag, organisationer och människor i förändringsprocesser och förändringar. Vårt förhållningssätt vilar på gestaltteoretisk grund. Med professionella metoder och stort engagemang får vi både grupper och individer att utvecklas och växa.

Pilou
Mandelgatan 6 B
432 37 Varberg
Tel: 0709-44 44 18
www.pilou.se

www.pilou.se