Presentation
Natur & Kultur

Digitalare undervisning i 5 punkter

Publicerad 15 februari 2018
Tips! Läs Digitalare undervisning – kostnadsfri tidning med intervjuer, nyheter och inspiration.
Tips! Läs Digitalare undervisning – kostnadsfri tidning med intervjuer, nyheter och inspiration.

Din undervisning stöttas av rätt digitala läromedel. Under devisen ”digitalare undervisning” erbjuder Digilär och Natur & Kultur tillsammans smarta heldigitala lösningar. Så här fungerar det, i 5 punkter.

1. Lärande
Läromedlen vilar på vetenskaplig grund och är framtagna för den svenska marknaden. Produkterna i respektive ämne har sin egen form utifrån ämnets unika förutsättningar. Simuleringar, möjligheten att lyssna på intalad text och matematikuppgifter som lockar till samtal är exempel på vad våra digitala läromedel kan ge. Autorättande övningar och diagnoser kompletterar lärargranskade inlämningsuppgifter.

2. Flexibelt innehåll
Innehållet i våra läromedel uppdateras ständigt. Befintliga artiklar hålls aktuella och vi lägger till nya. Det ska synas i läromedlen om USA har valt en ny president, om programmering läggs till i läroplanen eller om en världsomspännande kampanj som #metoo skakar om samhället. Våra digitala läromedel har även en stor bredd av innehållstyper, som bilder, texter, bildspel, video och ljud. Allt innehåll är kvalitetssäkrat och framtaget av lärare och pedagoger. Välj om du vill följa ett befintligt upplägg eller själv anpassa materialet.

3. Uppföljning
Med digitala läromedel finns oändliga möjligheter att samla data. Vi har tagit fasta på den statistik som ger dig som lärare relevant och användbar information om elevernas arbete. Med hjälp av elevernas resultat ser du var du bör lägga fokus under kommande lektioner.

4. Användarvänlighet
Att skapa lättanvända och smidiga lösningar har hög prioritet för Digilär och Natur & Kultur. En av fördelarna med digitala läromedel är att vi kontinuerligt kan utveckla funktioner och uppdatera innehållet. Genom användarenkäter, vår supportavdelning och kundansvariga på fältet får vi en bra översikt över önskemål från skolor över hela landet.

5. Individanpassning
En av många möjligheter att individualisera undervisningen är att låta eleverna läsa texter på deras egen nivå. Det finns olika versioner av samma text med olika svårighetsgrad, men med samma frågor och uppgifter. Dessutom kan eleven använda funktioner som uppläsning med inläst tal och talsyntes för att lättare ta till sig texten.

Natur & Kultur

Digilär blev en del av Natur & Kultur under 2017. Tillsammans ger vi ut heldigitala läromedel för alla årskurser. Digilärserien sträcker sig från mellanstadiet till gymnasiet och växer stadigt med många nyheter under 2018. Dessutom erbjuder vi NOKflex Matematik, CodeMonkey och Qnoddarnas värld. Läs mer och prova gratis på nok.se och digilar.se

Kontakt
Kundservice: kundservice@nok.se
Tel: 08-453 86 00
www.nok.se
www.digilar.se