Presentation
Digitala läromedel

Clios breda utbud inspirerar och motiverar

Publicerad 12 oktober 2021
Anna Westermark, Sverigechef och Anna Hansson, läromedelsrådgivare på Clio.
Anna Westermark, Sverigechef och Anna Hansson, läromedelsrådgivare på Clio.

Bonniers digitala läromedel för grundskolan sätter eleven och läraren i fokus. Vi vill ge lärare en stabil och anpassningsbar grund att luta undervisningen mot, med ett brett utbud av aktiviteter, texter och arbetsområden.

Det är du som lärare som bestämmer hur Clio ska användas så att det passar din undervisning och dina elevers behov.
– Vi vill uppmuntra till nyfikenhet hos elever, både framför och bortom skärmen, genom att sätta aktiviteter och interaktivitet i centrum för vårt innehåll. Vi har ett stort fokus på multimodalt lärande, rörelse och samarbete. Vårt innehåll är brett, och utvecklat av lärare för lärare baserat på kvalitet, fakta och forskning, säger Anna Westermark, Sverigechef på Clio.

Klicka här för att läsa mer om Clio

Nyheter på gång
Utöver de 12 ämnen vi erbjuder idag kommer vi under våren att lansera 8 nya ämnen: spanska, tyska, franska, idrott, bild, musik, hem- och konsumentkunskap samt slöjd.
– Bonnierförlagen Lära blev nyligen en del av Clio. De har ett brett utbud med fler än 100 läromedel med populära titlar. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda ett ännu bredare utbud av läromedel, såväl analoga som digitala, för att på bästa sätt möta elevers och lärares behov, säger Anna Westermark.

Lärarrollen är central
– Alla lärare och elever är unika med olika behov. Lärarrollen är central och läromedlet sekundärt. Därför erbjuds alla lärare behovsanpassad utbildning. Tillsammans med din kontaktperson på Clio förs ett samtal kring läromedelssituationen på skolan och om vilka behov som finns. Utifrån detta samtal kommer vi överens om en gemensam plan, säger Anna Hansson, läromedelsrådgivare på Clio.

Inspirerar genom utbildning
I ett första steg handlar det att komma igång genom att tillvarata befintliga arbetssätt och den digitala och analoga verktygspalett skolan använder. I ett andra steg inspirerar Clio gärna lärare till nya arbetssätt.
– Vissa lärare väljer att använda enskilda texter och aktiviteter. Andra lärare väljer att utgå ifrån större färdiga terminsplaneringar och arbetsområden. Det finns något för alla lärare, säger Anna Hansson.

Klicka här för att läsa mer om Clio

Clio

Clio är ett Bonnierföretag med 120 anställda som brinner för elever, lär­are och kunskapsutveckling. Hos oss arbetar en stor mångfald av tidigare lärare, programmerare, illustratörer, videoredaktörer och UX-designers i en härlig blandning. Clio är inte bara ett läromedel utan även ett undervisningsmaterial med en önskan om att uppmuntra till nyfikenhet och engagemang – både framför och bortom skärmen.

Vill du veta hur Clio kan hjälpa dig med din undervisning? Kontakta oss på cliosverige@clio.me eller via www.clio.me så berättar vi gärna mer.

Är du nyfiken på Clio så anmäl dig till vårt nyhetsbrev: www.clio.me/se/nyhetsbrev/