Presentation
Stortrivs i Hässleholm

Lärare och elever utvecklas i Hässleholm

Publicerad 12 oktober 2021
Foto: Daniel Larsson
Som förstelärare är Robert Svensson och Jonna Ronner med och utvecklar skolan i Hässleholm. Foto: Daniel Larsson
Som förstelärare är Robert Svensson och Jonna Ronner med och utvecklar skolan i Hässleholm. Foto: Daniel Larsson

Redan som barn drömde Robert Svensson och Jonna Ronner om att bli lärare. Idag arbetar de som förstelärare i Hässleholm och stortrivs. I kommunen får de möjlighet att inspirera sina elever och utvecklas som lärare.

När Robert Svensson träffar nya människor och presenterar sig som högstadielärare möts han ofta av kommentaren ”Är du lärare, hur orkar du?”. Hans svar är lika enkelt som självklart:
– Ja, jag är lärare och jag trivs jättebra med det.
Sedan nio år tillbaka har han undervisat i naturvetenskap och matematik på Västerskolan i Hässleholm. Han har tidigare arbetat bland annat som lärare och biträdande rektor i Malmö.
– Det som får mig att stanna kvar här är arbetsglädjen. Det är roligt att komma till skolan. Jag har varit med om det motsatta, att ångesten kommer krypande på söndagen. Men här är det tvärt om. Den känslan är jätteviktig, säger han.
Anledningarna till att han trivs på sin arbetsplats är flera. Men en viktig faktor är att det finns en vilja att förbättra och utveckla undervisningen. Som ett av flera exempel nämner han samarbetet med Kristianstad högskola. Forskare och lärare från kommunen har arbetat tillsammans i ett NPF-projekt för att förbättra skolgången för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Jobba som lärare i Hässleholm. Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Fångar upp intressen
Även Jonna Ronner, speciallärare i matematik, uppskattar de utvecklingsmöjligheter som finns.
– Det är väldigt positivt att man från skolledningens håll fångar upp intressen och vill satsa på lärarna, säger hon och berättar att hon nyligen har gått en ledarutbildning med målet att i framtiden arbeta som skolledare.
Viljan att utvecklas genomsyrar hela organisationen och märks bland skolledning såväl som hos lärarna.
– På vår skola har vi ett jättebra klimat. Vi lärare vill förbättras och vill även dela med oss av ny kunskap så att vi kan nå en högre nivå tillsammans, säger hon.
När Jonna Ronner och Robert Svensson ser att även deras elever utvecklas mår de som allra bäst. Då får de ytterligare bekräftelse på att de gjorde rätt som följde sina barndomsdrömmar.
– Att få se eleverna utvecklas åt alla håll är fantastiskt, säger Jonna Ronner och får medhåll av Robert Svensson.
– Glädjen hos eleverna när de får en aha-upplevelse är fantastiskt, säger han.

Hässleholms kommun

Vi vill att Hässleholms kommuns skolor har en lärmiljö där alla barn, elever och personal ges förutsättningar att lyckas. Här ska alla få bli sitt bästa!
I kommunen finns 26 kommunala och två fristående grundskolor. Här finns också en specialgrundskola för hörselskadade elever.

hassleholm.se