Presentation

Stenungsund utvecklar såväl elever som lärare

Publicerad 2 maj 2017

"Stämningen här präglas av kollegialt lärande och en stor frihet att prova nya utvecklande möjligheter såväl organisatoriskt som pedagogiskt."
”Stämningen här präglas av kollegialt lärande och en stor frihet att prova nya utvecklande möjligheter såväl organisatoriskt som pedagogiskt.”
Lärarna Camilla Ask, Björn Sjö­svärd och Paula Elvesund är alla verksamma på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. De har arbetat på skolan olika länge men är överens om att atmosfären präglas av ett välkomnande bemötande utöver det vanliga, från såväl kollegor som skolledning.

– Stämningen här präglas av kollegialt lärande och en stor frihet att prova nya utvecklande möjligheter såväl organisatoriskt som pedagogiskt. Jag är i grunden lärare i svenska och barn och fritid, men för närvarande arbetar jag med studielabb och stödjande undervisning samt ämnena svenska och pedagogik. Det är en utvecklande resa, säger Camilla, som också är en av 16 förstelärare på Nösnäs.

Kunde utforma sin egen tjänst
Björn ger sitt medhåll och berättar sedan att en viktig aspekt för honom har varit möjligheten att få vara delaktig i att forma sin egen tjänst.
– Verksamheten på Nösnäs är väldigt bred och tillsammans med en stöttande och uppmuntrande ledning har det inneburit att jag har kunnat vara delaktig i att utforma min tjänst. Jag anställdes som lärare i enbart matematik, men idag undervisar jag i både matematik och filosofi samt är tränare för skolans fotbollsinriktning. Jag har kurser på olika nivåer – från grundskolematematik på språkintroduktion till Matematik Specialisering på NA/TE – en kombination som nog är mycket svår att hitta någon annanstans.

Alltjämt nya utmaningar
Paula är i grunden lärare i historia och samhällskunskap, och sedan en tid tillbaka arbetar hon med introduktionsprogram och språkintroduktion. Hon instämmer i såväl Björns som Camillas tankar, men lägger sin betoning på det utvecklande och inspirerande klimatet.
– Det finns som sagt en väldigt stor bredd här. Trots att man är på samma arbetsplats finns det alltid nya utmaningar runt hörnet för de som vill och regionen satsar kraftigt på att fortbilda oss lärare. Dessutom finns det alltid utrymme för egna initiativ och idéer och stämningen på skolan är trygg och lugn. Det borgar för en god studie- och arbetsmiljö, avslutar hon.

Nösnäsgymnasiet, Stenungsunds kommun
Nösnäsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med ca 1 200 elever och 160 anställda. Här finns ett stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetenser och engagemang. Förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram, erbjuds introduktionsprogram, lärlingsutbildningar, idrottsprofiler och gymnasiesärskola.

Nösnäsgymnasiet
Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Tel: 0303-73 80 80
E-post: exp@nosnas.stenungsund.se
www.nösnäsgymnasiet.se

www.nösnäsgymnasiet.se