Presentation
Ny skola

Spännande karriärmöjligheter i växande Boden!

Publicerad 4 oktober 2022
Foto: Mats Engfors
Annelie Selberg, biträdande rektor för Stureskolan och Malin Westerlund, rektor för Torpgärdsskolan. Foto: Mats Engfors
Annelie Selberg, biträdande rektor för Stureskolan och Malin Westerlund, rektor för Torpgärdsskolan. Foto: Mats Engfors

I Boden sker just nu enorma satsningar på den gröna samhällsomställningen och kommunen växer snabbt. Det gäller inte minst inom skolans värld, med engelskspråkig undervisning och planer på en helt ny internationell skola. Kommunen andas entusiasm och optimism och nu rustar man för att möta framtiden.

Boden befinner sig mitt i en snabb grön omställning, inte minst med etableringen av det stora företaget H2 Green Steel som går i bräschen för att tillverka fossilfritt stål. På kort sikt beräknas kommunen växa med 3000 personer, många av dem från andra länder, och det byggs nya bostäder, förskolor och skolor.
– Det är en otroligt spännande tid i Boden och kommunen satsar verkligen på att välkomna sina nya invånare. För lärare innebär det många möjligheter att vara med i en dynamisk tid och att utveckla framtidens skola, säger Malin Westerlund, rektor för Torpgärdsskolan, som är en F–6-skola.

Jobba som lärare med oss i Boden. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Internationell miljö
En stor del av de nya kommuninvånarna kommer att vara utländska specialister av olika slag och därför planeras nu för fullt för att möta de behov som de och deras familjer har. En del av den utländska kompetensen kommer att stanna länge i Boden och väljer kanske att placera sina barn i skolor som följer den svenska läroplanen, men har undervisning på engelska. Andra stannar en kortare period och för dem kan en internationell läroplan passa bättre. Kommunen har ansökt om engelskspråkig undervisning i befintliga skolor och i ”pipeline” ligger en skola enligt IBs koncept, som förväntas stå klar för att välkomna elever under hösten 2023 eller lagom till vårterminen 2024.
– Vi kommer att behöva ett stort antal nya lärare över hela linjen och vi kan erbjuda utvecklande karriärmöjligheter. Vi har en nära dialog mellan politiken, förvaltningen och näringslivet för att på bästa sätt möta de spännande utmaningar som kommunen står inför, berättar Annelie Selberg, biträdande rektor för Stureskolan, som omfattar årskurserna 7–9.

Närhetslivet
Det är inte bara H2 Green Steel som gör att kommunen växer så det knakar. Även andra företag satsar på Boden och regementet expanderar kraftigt. Sunderbyns sjukhus och Luleå tekniska universitet utgör också stora och viktiga arbetsplatser.
– Här i Boden brukar vi kalla det Närhetslivet, förklarar Annelie och Malin. Vi har nära till allt – såväl arbete som natur, kultur och ett aktivt friluftsliv. Här kan man få en spännande karriär och livskvalitet!

Jobba som lärare med oss i Boden. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Kolla in vår guide till Boden på YouTube – Boden for Dummies. Klicka här

Kolla in vår kortfilm om att arbeta i Bodens kommun. Klicka här

Besök gärna vår Instagram. @skolanibodenskommun

Bodens kommun

Boden ligger i frontlinjen för den gröna omställningen och växer snabbt. Kommunen räknar med att välkomna 3000 invånare inom bara några år och många av dem kommer att vara utländska specialister. Det byggs nya skolor och förskolor och det finns långtgående planer på en ny IB-skola. Här finns spännande karriärmöjligheter för dig som är lärare!

Vill du veta mer? Läs på: www.boden.se

Ta del av Bodens broschyr här: www.bodeninswedishlapland.se