fbpx

Acapedia tar dig framåt i lärarkarriären

Presentation
80

Sara Sundell undervisar i svenska och samhällsorienterande ämnen och Erna Selimagic, konsultchef på Acapedia. Foto: Johan Marklund
Sara Sundell undervisar i svenska och samhällsorienterande ämnen och Erna Selimagic, konsultchef på Acapedia. Foto: Johan Marklund
Söker du nya utmaningar och vill framåt i lärarkarriären? Vill du få tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och utvecklas i din yrkesroll? Allt det här kan rekryterings- och bemanningsföretaget Acapedia erbjuda sina lärarkonsulter.

Acapedia är ett auktoriserat och väletablerat rekryterings- och bemanningsföretag som erbjuder jobb till såväl blivande som erfarna lärare inom förskola, skola och vuxenutbildning i Sverige och Norge. Även personer från andra yrken men med en gedigen arbetslivserfarenhet inom förskola och skola som funderar på läraryrket har möjligheter att arbeta som lärarkonsult via Acapedia.
– Att börja arbeta på Acapedia som lärarkonsult är ett utmärkt karriärval. Vi samarbetar med både kommunala och privata förskolor och skolor. Du får en trygg anställning och kan välja mellan olika anställningsformer, säger konsultchef Erna Selimagic som varit med sedan januari 2016 då Acapedia startade upp i Sverige.
– Vi har haft en väldigt positiv utveckling och snabbt skapat oss ett väletablerat namn på marknaden, både bland skolor och bland lärare, framhåller hon.

Nyckeln till framgång
Acapedia är en seriös aktör inom rekrytering och bemanning för skola och förskola.
– Nyckeln till framgång är att vi alla har personlig erfarenhet av, och därmed förståelse för, våra kunders verksamhet och behov, berättar Erna Selimagic.
Erna är själv utbildad och examinerad lärare för årskurserna 7–9 och gymnasieskolan och har en lång erfarenhet av att arbeta inom skolan.
De konsultuppdrag som erbjuds kan variera utifrån de behov som finns ute på skolorna men även utifrån lärarkonsultens egna möjligheter och förutsättningar.
– En del skolor har behov av enstaka timvikarier. Andra skolor väljer att hyra personal under långa perioder, både på heltid och tills vidare. Många väljer också att använda oss som ett rekryteringsbolag där vi hjälper till att rekrytera personal till verksamheterna, berättar Erna och tillägger:
– Vi erbjuder ett nytt sätt att arbeta på genom att vi kan individanpassa arbetet utifrån de erfarenheter, förmågor och önskemål som den enskilde konsulten har. Du väljer själv när, var och hur mycket du vill jobba.

Bra lön och anställningsvillkor
Acapedia erbjuder sina konsulter en anställning som är lika trygg som en traditionell direktanställning vid en skola. Förutom en större valfrihet så erbjuds också en högre marknadsmässig lön. Anställningen omfattas av ett ordentligt kollektivavtal samt tjänstepension, semesterersättning och olika försäkringar och villkor. Alla anställda får även friskvårdsbidrag.
– Vi erbjuder även olika former av kompetensutveckling till våra anställda så att de får möjligheter att utvecklas i yrkesrollen och ta sig framåt i karriären, framhåller Erna Selimagic.
– Som anställd har du en personlig konsultchef som du kan vända dig till om allt från lönefrågor till att ringa in och bolla tankar och idéer och önskemål, berättar Erna vidare.

Tryggare form av anställning
Sara Sundell har varit anställd av Acapedia sedan september förra året. Hon är journalist i grunden och en representant för andra yrkesgrupper än lärare som kan arbeta ute i verksamheten.
– Läraryrket ligger väldigt nära journalistiken. Journalister är ju också pedagoger som ska förklara och vara pedagogiska i sina texter, förklarar Sara som vände sig till Acapedia förra året.
– Jag fick en tjänst genom Acapedia i september. Sedan dess har jag varit på olika uppdrag i Stockholmsområdet och undervisat i svenska och samhällsorienterade ämnen. Jag blir väl omhändertagen här och har bara positiva erfarenheter. Fördelen med att vara anställd av Acapedia är att här får jag alltid ett jobb, och det tycker jag är tryggt, säger Sara.

Bra inblick i skolvärlden
Sara har fått väldigt positiv respons hittills ute på sina arbetsplatser, så det lutar åt lärarjobbet även i framtiden, säger hon.
– Jag har valt stanna kvar för att jag gillar utmaningar och för att jag trivs. Jag skulle absolut rekommendera andra som har funderingar på läraryrket att testa sina vingar på det här sättet. Genom ett bemanningsföretag som Acapedia får du komma ut till olika skolor och du får en väldigt bra inblick i vad som kan möta dig sen som färdigutbildad lärare, avslutar Sara.

Acapedia
Acapedia AB är ett väletablerat rekryterings- och bemanningsföretag som förser kommunala och privata för­skolor och skolor i Sverige och Norge med kvalificerade och kompetenta lärare. Vi är en del av Dedicare-koncernen som är en av Nordens ledande leverantörer av rekrytering och bemanning inom flertalet områden sedan 1996. Våra huvudkontor finns i Stockholm och Oslo.

För mer information se www.acapedia.se

www.acapedia.se

Publicerad: 15 februari, 2017