Presentation

Spännande möten på jobbet

Publicerad 29 januari 2016

Ingrid Sördal, utbildningskonsult på Lernia i Göteborg. Foto: Jeanette Bergenstav
Ingrid Sördal, utbildningskonsult på Lernia i Göteborg. Foto: Jeanette Bergenstav
Ingrid Sördal är utbildningskonsult på Lernia i Göteborg.
– Mitt arbete är så meningsfullt och jag känner mig oerhört uppskattad av deltagarna. Jag har inte upplevt en enda tråkig dag på jobbet!

Under sina sju år på Lernia i Göteborg har Ingrid Sördal arbetat med både grundläggande vuxenutbildning, vuxengymnasium och Sfi, svenska för invandrare.
– Mina arbetsdagar består av spännande och berikande möten. Alla som kommer hit har sina egna erfarenheter och sina egna kulturella glasögon. Vi har stor respekt för varandras olikheter och likheter.

Stortrivdes från första dagen
Ingrid Sördal, 59 år, är gymnasielärare i svenska och engelska. Hon har många års yrkeserfarenhet, både av ungdomsgymnasium och av vuxenutbildning. Hon har också utvecklat onlineutbildningar och nätbaserad pedagogik som anställd och i eget företag.
– Jag kom till Lernia för sju år sedan och jag stortrivdes från första dagen, berättar Ingrid Sördal som uppskattar att vara en del av en professionell och seriös organisation.
– Min arbetsgivare är noga med att ge oss de verktyg vi behöver för att utföra vårt jobb på ett bra sätt, bland annat genom fortbildningar och god tillgång till tekniska hjälpmedel. Egna initiativ uppmuntras vilket gör det inspirerande att jobba här. Lernia har det flexibla lärandet som vision och det märks i vår vardag.
Ingrid Sördal konstaterar att det också finns flera möjliga karriärvägar för Lernias utbildningskonsulter.
– Man kan exempelvis bli uppdragsansvarig, verksamhetschef eller flytta till ett av Lernias andra bolag.

Fångar upp individen
Lernia har ett väl fungerande intranät som gör det är lätt att ta till sig idéer och erfarenheter från kollegor runt om i landet.
– Här på skolan jobbar vi tätt tillsammans i arbetslag. Vi har många spännande samtal och god gemenskap. Vi diskuterar betygskriterier, lärandestrategier och hur vi kan bli bättre på att individualisera undervisningen. Vi gör också sambedömningar av deltagarnas texter.
Även samarbetet med andra yrkesgrupper såsom coacher, studievägledare, specialpedagoger och kuratorer går smidigt.
– Vi är många som jobbar tillsammans för att fånga upp individens behov. Vi brinner verkligen för att deltagarna ska komma ut i arbetslivet. Visst ställs vi inför utmaningar, men tråkigt blir det aldrig! Att hjälpa deltagarna att ta ett steg vidare i livet är ett viktigt och meningsfullt arbete.

Lernia
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Våra tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration.
Besök gärna www.lernia.se

www.lernia.se